Черновецький так підніме тарифи, що платити треба буде менше?

Понеділок, 27 листопада 2006, 19:09

Заступник мера Києва Олесь Довгий стверджує, що для висловлення недовіри меру Києва Леоніду Черновецькому немає ні юридичних підстав, ні механізмів.

"Це (висловлення недовіри) не має за собою ніяких ні юридичних механізмів і підстав, ні політичних реалій, ні електоральних настроїв", - сказав Довгий в ефірі каналу НТН.

Як відомо, минулого тижня міністр юстиції Олександр Лавринович висловив думку, що на відміну від опитування стосовно конституційної реформи, місцевий референдум про відсторонення київського мера матиме юридичні наслідки.

Водночас Довгий висловив переконання, що "абсолютна більшість киян підтримують міського голову і підвищення тарифів". За його словами, "необхідність підвищення тарифів розуміють всі... всі політичні сили, бо всі за них проголосували".

Довгий заявляє, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у 3-3,4 рази є оптимальним: "У робочих бесідах вони всі (представники опозиції у Київраді) розуміють необхідність підвищення тарифів. І вони вважали, що треба підвищувати у 5-7 разів".

"Міський голова підвищив саме на ту суму, що є оптимальною, тобто менше вже не можна було. І це підтвердила відповідна комісія, що була створена Кабміном, що перевіряла обґрунтованість підвищення тарифів", - додав він.

При цьому Довгий стверджує, що підвищення тарифів не означає, що платити доведеться у три рази більше: "Підвищення тарифів не значить, що ви будете платити більше. Навпаки".

"Механізм сплати субсидій, який відпрацював міський голова, передбачає для соціально незахищених верств населення сплату навіть меншу, ніж до підняття тарифів", - пояснив заступник мера. 

Щодо розпорядження Черновецького про необхідність керівникам комунальних підприємств подавати довідку про психічне здоров'я заступник мера заявив, що "такого розпорядження немає, це чергова провокація наших опозиціонерів, які звикли дезінформувати громадськість".

На питання, що він подарував Черновецькому на ювілей, Довгий відповів: "Ми, заступники міського голови, подарували йому Біблію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News