Ющенко може вдатися до вето на пільгове оподаткування

Понеділок, 27 листопада 2006, 19:56

Президент Віктор Ющенко може накласти вето на ухвалені Верховної Радою напередодні розгляду проекту держбюджету-2007 поправки до податкового законодавства.

Такий прогноз озвучив перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також президент може запропонувати уряду підтримати компромісний варіант цього закону. "Варіант - банально підписати - не виходить. Тому що є низка серйозних зауважень", - додав заступник глави секретаріату.

На думку Яценюка, президент звернеться до уряду з пропозицією внести в парламент ключові компромісні податкові пропозиції.

Реакція уряду на таку ініціативу Ющенка має стати зрозумілою на найближчому засіданні уряду в середу, зазначив заступник глави секретаріату. Він додав, що президент розраховує на конструктивну позицію Кабінету міністрів.

Як відомо, Верховная Рада 17 листопада ухвалила закон із запропонованими урядом напередодні ухвалення держбюджету-2007 податковими нововеденнями, зокрема, про систему податкових стимулів для суб'єктів спеціальних економічних зон та територій пріоритетного розвитку.

Поправки також передбачають у наступному році пільгове 5% оподатковування дивидендів, що отримують фізичні особи, а також звільнення інститутів спільного інвестування та холдингових компаний від сплати авансового внеску за податком на прибуток.

Ющенко, зокрема, критикував ухвалений закон за пільгове оподаткування дивидендів. Зі свого боку перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов минулого тижня повідомив, що в разі вето президента на податкові поправки вони будуть перенесені в текст законопроекту про держбюджет-2007, що вноситься урядом на друге читання у парламент.

За повідомленням прес-служби глави держави, у понеділок Ющенко зустрівся з першим віце-прем'єр-міністром Миколою Азаровим та обговорив проект держбюджету на 2007 рік.

Також вони обговорили проект закону про перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування