Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Верховній Раді відкриють меморіальну дошку Гонгадзе

Вівторок, 28 листопада 2006, 09:36

О 12 годині у приміщенні Верховної Ради, на третьому поверсі, буде відкрито меморіальну дошку в пам'ять про журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це у вівторок заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз.

"Ім'я Георгія стало знаковим для України, це ім'я не забудуть мільйони українців, не забуду ім'я Георгія і я. Не тільки тому, що ми були добре знайомі", - зазначив спікер.

"Влада брехала на всіх телеканалах, що вбивство Гонгадзе – провокація, що його вбили наркомани, що записи Мельниченка – фальшивка, а самі просували причетних до вбивства по службі, нагромаджували гори брехні, заявляли, що Гонгадзе – нікому невідомий журналіст із сумнівною репутацією", - заявив Мороз.

За його словами, "деякі люди, що тоді обливали брудом пам'ять про загиблого журналіста, і всіма силами намагалися захистити тодішнього президента, знайшли своє місце і у новій владі і навіть насмілюються представляти себе поборниками демократії".

Мороз висловив переконання, що "справжнім днем журналіста в Україні має бути 16 вересня (день зникнення Гонгадзе)".

Спікер заявив, що ніякого суттєвого просування у розкритті злочину зараз немає, "а суд продовжує річний фарс про вбивство журналіста".

"Генпрокурор і всі відповідальні чиновники всіх рівнів повинні розуміти, що вони несуть персональну відповідальність і ми не можемо тягнути цей бруд далі, знову імітуючи розслідування, давно зрозуміле всім за змістом", - зазначив спікер.

"Якщо Верховна Рада не проявить політичну волю і не зажадає розкриття вбивства Георгія Гонгадзе, то його не розкриють ніколи і ця пляма лежатиме на інших поколіннях української влади. Тільки розкриття вбивства дозволить відродить у суспільстві довіру до правоохоронних органів і влади загалом", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування