Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД ЗАДОВОЛЬНИВ АПЕЛЯЦІЮ ЛУЦЕНКА. І СПРАВУ ЗАКРИВ

Вівторок, 28 листопада 2006, 09:55

Апеляційний суд Києва задовольнив протест міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, у якому він просив скасувати рішення Печерського суду за протоколами про корупцію щодо нього.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як зазначається у постанові Апеляційного суду, Печерський суд не встановив, чи є в діях Луценка, описаних в протоколах про притягнення його до відповідальності за корупційні порушення, ознаки правопорушення, передбаченого п. "г" ч.2 ст. 5 закону "Про боротьбу з корупцією".

За висновком суду, ухвалені Луценком рішення є одноразовими актами, а не нормативно-правовими, про які йдеться в сттаті, за якою порушувалися справи.

Тоді як п. "г" ч.3 ст. 5 закону "Про боротьбу з корупцією" забороняє державному службовцеві, який є посадовою особою, надавати незаконні переваги фізичним або юридичним особам під час підготовки і прийняття нормативно-правових актів чи рішень, але не під час підготовки і прийняття будь-яких інших правових актів, наказів або розпоряджень.

До того ж, за змістом Закону України "Про боротьбу з корупцією", неодмінною ознакою вчинення корупційного діяння "є вчинення таких діянь з корисливих або інших особистих спонукань", - вказує суд.

За його висновком, таких спонукань в діях Луценка матеріалами справи не встановлено.

"Жодних доказів того, що Луценко при підписанні поставлених йому в провину слідчим, прокурором та судом наказів отримав чи мав намір в майбутньому отримати які-небудь особисті переваги, пільги, користь, мав будь-яку особисту зацікавленість, у справі немає", - йдеться в постанові.

Також, на думку суду, в матеріалах справи відсутні достатні докази умисного вчинення інкримінованих Луценкові діянь.

Таким чином, зазначається в постанові Апеляційного суду, оскаржена постанова суду першої інстанції була "винесена з істотними порушеннями процесуальних норм, які потягли суттєве порушення прав притягнутої до відповідальності особи".

В силу всього зазначеного вище Апеляційний суд м.Києва постановив:

- скаргу Луценка Юрія Віталійовича задовольнити повністю;
- постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 20 листопада 2006 року, якою Луценка визнано винним у вчиненні корупційних діянь, скасувати;
- справу провадженням закрити за відсутністю в діях Луценка ознак корупційного правопорушення чи порушення спеціальних обмежень, встановлених для упередження корупції.

Як зазначається у рішенні суду, вказана постанова оскарженню не підлягає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування