ЯНУКОВИЧІ НЕ ДОПУСТЯТЬ "ДРУГОГО ПРИШЕСТЯ ПОМАРАНЧЕВИХ"

Вівторок, 28 листопада 2006, 10:01

Партія регіонів заявляє, що зловживання при владі помаранчевих міністрів завдали державі збитків на 9 мільярдів гривень.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив член Партії регіонів Іван Вернидубов.

"Сьогодні правоохоронні і контролюючі органи розплутують незаконні корупційні схеми в органах влади, внаслідок яких державі було завдано збитків на суму біля 9 мільярдів гривень", - сказав він.

"Як можна було для себе та для своїх родин здійснювати за державний кошт 80 чартерних авіарейсів, або фотомоделі-снігуроньки за 56 мільйонів гривень для пана Івченка і компанії?", - додав Вернидубов.

За його словами, про такі порушення свідчать результати перевірок, здійснених Генпрокуратурою та КРУ.

"Чиновники помаранчевої команди безсоромно і безкарно шматували країну, використовували бюджетні кошти на власні потреби і за власним розсудом. Партія регіонів переконливо заявляє: період безкарності на всіх рівнях влади завершився. Кожен високопосадовець, кожен чиновник як в центрі, так і на місцях, буде відповідати за зловживання службовим становищем", - сказав Вернидубов.

Депутат також розкритикував міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за нагородження нагородною зброєю помаранчевих чиновників.

"Герої поприховували на цей час недешеві пістолети, отримані як нагороду за значний внесок та вагомі результати у справі боротьби з корупцією та організованою злочинністю. А що як міністр оборони по цьому шляху піде та видасть наказ про нагородження танками чи ракетними установками?", - спитав він.

Говорячи про зловживання, Вернидубов згадав звинувачення лідерки БЮТ Юлії Тимошенко про корупцію у президентському оточенні.

"І як тут не згадати відомі слова Юлії Тимошенко, коли вона сказала про своїх майданних побратимів: "Ми не можемо потиснути руки, які зайняті і постійно щось тирять в державі", - сказав він.

"Далі все було відповідально і по-державному: сльози одних, соплі інших, душевні муки третіх. Жодної доведеної до завершення заяви про корупцію у вищих ешелонах влади країна не побачила", - додав депутат.

За його словами, після цього уряд Юрія Єханурова "вирішив не ворушити чужих бджіл, а тим часом у палких обіймах майданних побратимів ледь не задихнулася країна".

"Сьогодні антикризова коаліція, уряд Віктора Януковича починають наводити порядок у державі. Партія регіонів наполягає: любі друзі, перш ніж знову об’єднуватися задля чергового штурму влади під барабани, будьте чесними перед собою і людьми. Якщо ви задушите один одного в обіймах – це буде ще півбіди, але знову душити країну власною любов’ю ми вам не дозволимо", - сказав Вернидубов.

"Другого вашого монопольного пришестя до влади не відбудеться", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...