Зварич просить Мартинюка не наступати на Ющенка

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:13

Представник президента в парламенті Роман Зварич вважає наступом на повноваження президента заяви першого віце-спікера Адама Мартинюка про те, що під час візиту до США глава уряду має висловлювати позицію коаліції, а не президента.

"Така спроба по-своєму інтерпретувати основний закон і наступати на повноваження президента – є ще одним свідченням того, що Конституція в її новій редакції є недосконалою. Вона потребує перегляду", - цитує слова Зварича прес-служба "Нашої України".

Представник президента "порадив усім, в тому числі і Мартинюку, краще ознайомитися з нормами Конституції, за якими чітко закріплено керівництво зовнішньою політикою держави за президентом".

"Саме тому в Конституції за президентом закріплено і право подавати міністра закордонних справ на затвердження Верховною Радою. Це робить не коаліція, не Кабінет міністрів, а саме президент", - нагадав Зварич.

"Очевидно, що загальні вектори зовнішньої політики мають бути визначені президентом, а прем'єр-міністр та уряд зобов'язані виконувати це. Тому уряд називається виконавчою владою", - додав він.

Як відомо, у понеділок Мартинюк заявив, що у США Янукович висловлюватиме "не те, що йому затвердить президент своїм указом, а він там буде висловлювати те, що спиратиметься на рішення коаліції, бо він ходить, вибачте за таку прямоту, можливо, і грубість, не під президентом, як було раніше".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News