Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СНД передумала вводити зону вільної торгівлі

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:46

Рада голів держав СНД виключила з порядку денного обговорення питання про забезпечення повномасштабного функціонування зони вільної торгівлі.

Про це сказав на початку самміту голова виконавчого комітету СНД Володимир Рушайло, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, це було зроблено на прохання Росії.

До документів для обговорення включені дві українські ініціативи – заява про договірно-правове оформлення державних кордонів між країнами СНД і про активізацію співпраці у боротьбі з незаконною міграцією.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, позиція Віктора Ющенка щодо подальшої діяльності України в рамках СНД полягає в тому, що "СНД зберігає для України цінність як один з багатосторонніх форумів, у рамках якого існує перспектива реалізації проектів, вигідних для держави".

"Інтерес до СНД безпосередньо залежить від реформи цього об’єднання, на якій наполягає Україна. Діяльність СНД має підпорядковуватися практичним економічним, соціальним та гуманітарним проблемам, особливо тим, що стосуються міждержавних зв’язків", – цитує прес-служба заяву Ющенка під час засідання РНБО, яке відбулося 17 листопада 2006 р.

На думку президента, участь у СНД не може протиставлятися курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування