Мороз хоче проголосувати закон про Голодомор сьогодні

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:51

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз наполягає на тому, що закон про Голодомор має бути проголосований у цей вівторок.

"Ми сьогодні приймемо цей закон, де буде визначено що це був геноцид проти українського народу", - наголосив він на засіданні Верховної Ради.

Він також запропонував внести його зміни до закону та проголосувати його о 16 годині.

У свою чергу представник Партії регіонів Євген Кушнарьов наголосив, що ПРУ і СПУ запропонували визначити в законопроекті слово "геноцид", як "злодійські дії тоталітарного репресивного сталінського режиму, спрямовані на масове знищення частини українського та інших народів СРСР в результаті штучного Голодомору 1932-1933 років".

Також, за словами Кушнарьова, Партія регіонів наполягає на тому, щоб прибрати слово "забороняється" з статті законопроекту, в якій зазначено:

"Публічне заперечення Голодомору 1932 – 1933 років в Україні є наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і забороняється".

Він наголосив, що після внесення таких змін, та доопрацювання законопроекту, коаліція готова проголосувати за законопроект президента.

У свою чергу представник "Нашої України" В’ячеслав Кириленко наголосив, що фракція не може "підтримати таке визначення геноциду", оскільки воно "спростовує геноцид українського народу".

Між тим Ігор Юхновський, який представляє законопроект президента в парламенті погодився на пропозиції коаліції.

Після цього Мороз оголосив перерву на тридцять хвилин на прохання фракцій БЮТ та "Наша Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування