Янукович вирішив, що Україна не може плисти до НАТО, бо в неї нема корабля

Вівторок, 28 листопада 2006, 13:03

У переддень свого візиту до Сполучених Штатів Америки прем'єр Віктор Янукович називає своєю першою задачею розвиток стратегічних відносин із США.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Вашингтон пост", опублікованому у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя мета - це насамперед розвиток стратегічних відносин із США, які були б передбачуваними, ефективними і мали б гарні перспективи", - сказав Янукович.

Щодо можливості вступу України до НАТО прем'єр зазначив, що його співвітчизники спочатку повинні отримати докладну інформацію про мету військового союзу і вигоди, які обіцяв би Україні вступ до нього.

"Ви не можете пуститися в плавання на кораблі до того, як збудуєте його", - сказав Янукович.

"Для України й українського народу пріоритетом є підвищення рівня життя, створення юридичної системи і будівництво держави справедливості, заснованої на свободі і цінностях демократії. Тільки після цього прийде черга системи безпеки. Населення підтримає інтеграцію з НАТО, коли люди побачать позитивні зміни у своїй країні", - додав він.

На питання про його особисте ставлення до вступу України до НАТО, Янукович сказав:

"Я думаю, що ми будемо робити все, що служить національним інтересам".

"Це містить у собі нормальні відносини з Росією, які стабільно працюють і відповідають взаємним інтересам. Для нас це винятково важливо. Росія - дуже важливий стратегічний, торговельний і економічний партнер", - додав він.

При цьому, за словами Януковича, він хотів би проводити політику, яка послаблює залежність України від сусіда, особливо з огляду на практично повну залежність від Росії в енергопостачанні.

"Ми хочемо диверсифікувати постачання енергоносіїв, і Росія не противиться нам у цьому відношенні", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...