Мельниченко привіз комісії нові записи

Вівторок, 28 листопада 2006, 20:10

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко вважає, що президент Віктор Ющенко давно міг поставити крапку в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мельниченко заявив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Знаєте, президент Ющенко міг давно поставити юридичну крапку, як він те обіцяв, виступаючи на Парламентській асамблеї Ради Європи. Але юридична крапка не поставлена, йдуть спекуляції навколо цього", - зазначив Мельниченко.

Він також додав, що "не хотів би, щоби слідчі Генпрокуратури чи заступники Генпрокурора давали будь-які політичні оцінки", бо "вони не мають на це права".

Він також повідомив, що привіз на засідання комісії ВР по справі Гонгадзе нові записи.
"Я привіз нові матеріали, в тому числі я привіз записи, які буду передавати в комісію", - зазначив він.

Він також розповів, що вже дав свідчення про те, "що чув, що записав, що говорив Кучма, що говорив Литвин, що інші говорили не лише по справі Гонгадзе, але й по іншим злочинам, які відбувалися".

"І завдання Генпрокуратури полягає в тому, щоб перевірити мої свідчення. Щоб взяти свідчення в тих людей, проти кого я даю, або на кого я даю покази. Якщо вони не співпадають, якщо вони відрізняються, зробити очні ставки. Якщо це також не допомагає, провести експертизу. І потім на підставі цього передавати матеріали в суд", - зазначив він.

"Я б вимагав якомога швидше юридично розставити крапки над "і". Не лише в справі Гонгадзе, але й в інших справах. Щоб не боялися Іванов, Петров, Сидоров, що десь-колись на записах, можливо, що вона колись вилізе", - наголосив Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування