Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко похвалив Мороза за голосування Голодомору

Вівторок, 28 листопада 2006, 20:34

Президент Віктор Ющенко вітає ухвалення парламентом закону щодо визнання Голодомору геноцидом і називає це перемогою українських політиків над своїми амбіціями.

Такі слова глави держави процитувала журналістам прес-секретар президента Ірина Ванникова, передає УНІАН.

Президент вважає, що ухвалення закону дозволить залишити в історії факт Голодомору як геноцид українського народу.

"Президент вважає, що парламент сьогодні продемонстрував перемогу над своїми політичними амбіціями і віддав свій історичний борг пам’яті мільйонів людей, зморених голодом", - процитувала слова президента його прес-секретар.

Вона повідомила, що президент у вівторок провів телефонну розмову з Головою ВР Олександром Морозом, в ході якої він підкреслив об’єднавчу і консолідуючу роль голови парламенту в ході дискусії під час ухвалення цього закону.

В той же час він висловив жаль, що частина українських політиків не виступила в підтримку цього документа.

Ванникова повідомила, що президент не має принципових зауважень проти поправок до цього закону. "Президент вітає прийняття закону", - сказала вона.

За її словами, Ющенко зауважив, що поправка у формулюванні "український народ", а не "українська нація" відповідає нормам Конституції. Зокрема, президент зауважив, що формулювання "український народ" чітко артикульовано в Основному Законі.

Водночас, на думку президента, відсутність чіткого покарання за заперечення фактів Голодомору потребує подальшої дискусії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування