Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи хочуть вийти з коаліції і вигнати Мороза

Середа, 29 листопада 2006, 09:31

Фракція комуністів може вийти з антикризової коаліції у зв'язку з ухваленням закону про Голодомор.

Про це в кулуарах парламенту у середу повідомив депутат від КПУ Олександр Голуб.

"Після голосування по президентському законопроекту щодо Голодомору я не виключаю, що може виникнути питання або про переформатування коаліції, або про нашу участь у коаліції, оскільки не всі члени коаліції дотримуються раніше досягнутих домовленостей", - сказав він.

На питання, яким чином, на його думку, відбудеться переформатування коаліції, Голуб сказав:

"Я думаю, що коаліція здатна попрацювати над тим, щоб збільшити свій склад на 40-50 людей, і тоді певна можливість відкату збоку тих чи інших політичних сил можна буде звести до мінімуму".

На питання, за рахунок членів яких фракцій коаліція може збільшити свій склад, депутат зазначив, що це відбудеться "за рахунок тверезомислячих депутатів, які входять до складу інших фракцій ("Нашої України" і БЮТ)".

Водночас газета "Сегодня" з посиланням на Голуба пише, що на майбутньому пленумі ЦК КПУ 9 грудня може бути поставлене питання про "зміну конфігурації коаліції", а також про зняття Олександра Мороза з посади спікера.

"Що стосується Мороза, завдяки якому цей закон був ухвалений, то він підтвердив свою погану репутацію. Саме завдяки йому сьогодні в залі пройшла репетиція розвалу антикризової коаліції", - сказав Голуб.

Водночас лідер фракції СПУ Василь Цушко в інтерв’ю журналістам висловив упевненість у тому, що коаліція не розвалиться.

"Розвалу коаліції не буде, і відставки Мороза теж, оскільки інстинкт самозбереження у людини найсильніший, а в депутата він в п’ять разів сильніший", - сказав він.

Як відомо, у вівторок парламент ухвалив закон про Голодомор, внесений президентом з доповненнями Мороза.

За закон про Голодомор проголосували фракції "Нашої України", БЮТ, Соцпартії. Від Партії регіонів проголосувало 2 депутати, комуністи не голосували в повному складі.

Українська правда, газета "Сегодня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування