Ахметов продасть своє пиво?

Середа, 29 листопада 2006, 09:51

Компанія народного депутата Рината Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент" веде переговори про продаж "Сармату".

Про це газеті "Дело" повідомило джерело, обізнане ходом переговорів.

"Після невдалої спроби поглинання "Оболоні" стало ясно, що Ахметову не вдасться зайняти перше місце на українському пивному ринку. Тому він вирішив позбутися від заморочливого бізнесу", — пояснює джерело.


У "СКМ" від коментарів утрималися, оскільки "політика компанії не передбачає можливість спростовувати або підтверджувати інформацію про гіпотетичні операції з корпоративними правами".

Але при цьому відзначили, що розглядають "можливість подальшого інвестування в дане підприємство ("Сармат". — "Дело") або продаж".

За інформацією "Дело", зацікавленість у придбанні "Сармата" виявляли найбільші пивні компанії SABMiller, InBev, Heineken і Baltic Beveriges Holding (BBH).

"BBH і InBev уже зійшли з дистанції, і зараз боротьбу за підприємство ведуть SABMiller і Heineken", — повідомило джерело.

Андрій Дмитренко, директор по стратегії інвесткомпанії "Драгон Капітал", вважає, що світовим пивним компаніям може бути цікавий великий український ринок.

"На вітчизняному ринку не існує монополії, тому є місце для ще одного гравця. До того ж, здобуваючи "Сарматів", інвестор автоматично одержує досить велику частку ринку", — додав він.

Група "Сарматів" є одним з чотирьох найбільших виробників пива в Україні, поєднуючи чотири пивоварних заводи: ЗАТ "Сармат", ВАТ "Луганський пивоварний завод", ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Крим", ЗАТ "Фірма "Полтавпиво", а також підприємство з виробництва солоду ЗАТ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування