Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯЦЕНЮК СПОДІВАЄТЬСЯ, ЩО ЯНУКОВИЧА ВІДПРАВЛЯТЬ ВЧАСНО

Середа, 29 листопада 2006, 10:06

Перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк називає непорозумінням ситуацію, яка склалася у зв'язку з нотою МЗС про перенесення візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича до США.

"Сподіваюся, що однозначно візит відбудеться", - сказав Яценюк журналістам на питання, чи поїде Янукович до США у заплановані терміни.

"Глава держави розгляне і затвердить своїм розпорядженням проект директив, і це непорозуміння буде зняте саме собою", - додав він.

Представник секретаріату президента висловив занепокоєння тим, що "таке непорозуміння хтось спеціально інспірує в різних таборах".

На питання, про що йдеться у проекті директив, які Янукович скріпив своїм підписом на засіданні Кабміну, Яценюк відповів: "У тому-то й питання, що там немає нічого принципового. Питання у формальних речах і у продовженні перетягування повноважень".

"І мене цікавить, хто ідеолог цих речей. Але це не президент і не прем'єр-міністр", - заявив представник секретаріату. На питання, чи вважає, він винним у цій ситуації міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, Яценюк відповів: "Це точно не Тарасюк".

Представник секретаріату нагадав, що президент має конституційні повноваження на визначення курсу зовнішньої політики України.

"Є указ (про затвердження президентом директив). Це формальна юридична річ, яка зобов'язує подати президенту на затвердження проекти директив. Його під різними приводами починають не виконувати. А потім ставлять у дурну ситуацію і президента, і прем'єр-міністра. Добре, що сьогодні ми вирулили", - зазначив Яценюк.

На питання, чи буде відкликана нота МЗС до посольства США, Яценюк відповів: "Зараз будуть дані відповідні вказівки".

Він також повідомив, що більш докладну інформацію про ситуацію, що склалася, повідомить заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий на брифінгу о 13 годині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування