Черновецький виселятиме киян-боржників?

Середа, 29 листопада 2006, 11:39

Заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко стверджує, що всі питання з Мін'юстом щодо нових тарифів на житлово-комунальні послуги вирішені - вони будуть введені 1 грудня.

"Ми поговорили про те, яке вони (Мін'юст) мають до цього відношення. Вони зрозуміли, що немає порушень, хоча їм хотілося б, щоб ми зареєстрували. Думаю, що усе буде нормально", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На уточнення, чи зареєструвала мерія розпорядження в органах юстиції, Голубченко відповів: "Ні, ми їх і не посилали. У нас є закон про місцеве самоврядування, там усе розписано - що ми реєструємо, а що не реєструємо".

"У нас є певні розбіжності з Мін'юстом у розумінні процедури введення в дію цих тарифів - не їхньої вартості, а процедури введення. Мін'юст не має ніякого відношення до вартості", - додав представник мерії.

На питання, чи оскаржив уже хтось розпорядження про тарифи в суді, Голубченко відповів: "Не знаю, у мене такої інформації немає. Якщо хтось оскаржить, значить, будемо відстоювати свою правоту в суді".

Щодо прогнозів про можливу кількість подібних позовів від киян Голубченко сказав, що "якщо їх будуть організовувати, як, наприклад, прихід до мерії 10 тис. осіб із прапорами, то позовів буде багато". "Якщо такою організацією займатися не будуть, то і позовів багато не буде", - додав він.

На питання, чи змінить мерія тарифи, якщо хтось із киян виграє суд, заступник Леоніда Черновецького відповів, що "до самих тарифів, без сумніву, не буде зауважень - ні в суддів, ні в кого - ми зробили розрахунки відповідно до інструкцій".

За словами Голубченка, квитанції з розрахунками по нових тарифах кияни одержать після першого січня: "Завершаться свята, і ці платіжки почнуть приходити. У нас є ще півтора місяці для того, щоб відпрацювати ситуацію".

Він також повідомив, що субсидія буде нараховуватися у самій квитанції: "У квитанції буде зазначений загальний рахунок, сума державної і міської субсидії, і до сплати - без врахування цих сум. Тобто в загальному рахунку будуть відніматися суми державної і міської субсидій, і залишок буде сплачувати мешканець".

На питання про санкції, що будуть застосовуватися до неплатників, Голубченко відповів: "Певний термін ми будемо вести роз'яснювальну роботу - поки що це єдина санкція".

"Зараз готується новий кодекс, а там записано - виселення. Якщо цей кодекс буде ухвалений - буде відселення, ми повинні будемо виконувати цей закон. А поки що - тільки роз'яснювальна робота, іншого не буде, нікого не будемо ні відселяти, ні штрафувати, і відключати не будемо", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...