Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає молодих лідерів для "політичного відновлення"

Середа, 29 листопада 2006, 11:56

Президент Віктор Ющенко заявляє, що його головною метою як президента є встановлення демократії і надання їй незворотного характеру.

Про це йдеться в статті Ющенка, опублікованій в "The Washington Post", переклад якої наводить Иносми.ру.

Президент відзначає, що за два роки після помаранчевої революції влада домоглася істотних успіхів у сфері демократизації суспільства.

"Багато помилок і порушень в моїй країні виправлені. Ми зберігаємо непохитну прихильність принципам свободи", - сказано в статті.

Також президент відзначає, що корупція, "корені якої знаходилися в президентській адміністрації, припинила своє існування".

Водночас Ющенко пише, що внутрішні конфлікти в лавах "помаранчевих" "стали найбільшим розчаруванням" Майдану.

"Деякі "помаранчеві" політики проігнорували свій основний обов'язок домагатися результатів на благо суспільства. Замість цього, їхньою метою стало здобуття політичної влади і привернення загальної уваги", - йдеться в статті.

"По мірі змужніння демократії в нашій країні я все більше впевнений у тому, що в лавах демократичних партій України з'являться молоді кадри лідерів, здатні забезпечити політичне відновлення", - додав Ющенко.

Президент також відзначив, що прагне "пояснити" світу, "де сьогодні знаходиться Україна, і в якому напрямку вона рухається".

"Основу моєї програми складають два взаємозалежних принципи - демократія і стабільність. З цією метою я буду продовжувати конституційні реформи, що забезпечують ефективну роботу уряду і перешкоджають поверненню до авторитаризму й узурпації влади", - пише він.

На думку Ющенка, членство в Євросоюзі і НАТО, а також стратегічне партнерство з Росією й іншими країнами СНД – "це не романтичні ідеї помаранчевої революції, вони закладені в українських законах".

"А президент, коаліційний уряд і парламент визначають темпи досягнення цих цілей", - додав він.

При цьому Ющенко відзначає, що "не всім подобаються нові правила гри, і декому важко діяти в цій новій реальності", однак, на його думку, "українська демократія нікуди не піде".

"Моя історична місія як президента полягає в тому, щоб гарантувати досягнення Україною національних цілей не через політичний диктат, а через законно встановлений демократичний процес, який поєднує органи влади і громадських організацій", - пише президент.

Як відомо, раніше в "The Washington Post" було опубліковано інтерв'ю прем'єра Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування