Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО посигналило Україні, що буде поряд

Середа, 29 листопада 2006, 12:59

НАТО відзначає важливість особливого партнерства з Україною, про що йдеться в заяві голів держав-членів НАТО, яка була зроблена на саміті НАТО в Ризі.

"Ми підтверджуємо, що Альянс буде продовжувати інтенсифікований діалог із Грузією та Україною, що включає політичну, військову, фінансову сферу і сферу безпеки з тими країнами, які прагнуть до членства", – сказано в заяві.

Згідно з документом, НАТО підкреслює важливість особливого партнерства з Україною і вітає прогрес, який був досягнутий у рамках інтенсифікованого діалогу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У заяві також відзначається значний внесок України в загальну безпеку: "Ми закликаємо Україну продовжувати робити внесок у регіональну безпеку".

НАТО має намір продовжувати сприяти Україні шляхом практичного співробітництва і сприяння імплементації реформ, зокрема, у сфері національної безпеки, оборони, а також у боротьбі з корупцією.

Як відомо, на засіданні комісії Україна-НАТО в Брюсселі прем'єр-міністр Віктор Янукович назвав актуальним розширення співробітництва з НАТО, але відзначив, що членство в Альянсі підтримує 12-25% українців.

У свою чергу президент Віктор Ющенко завірив, що пріоритети вступу України в ЄС і НАТО залишаються незмінними і темпи їхнього втілення не будуть знижені.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування