"Наша Україна" відмежувалася від зрадника і просить припинити цькування

Середа, 29 листопада 2006, 13:48

Фракція "Наша Україна" відмежовується від дій міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка, який залишився працювати в уряді, і заявляє, що не несе відповідальності за його дії.

Про це йдеться в заяві "Нашої України".

У ній нагадується, що ІІІ з’їзд партії "Наша Україна" прийняв рішення про перехід в опозицію до діючого уряду та "антикризової коаліції", і це рішення підтримали інші партії блоку.

"Логічним продовженням цього кроку та демонстрацією політичної послідовності та відповідальності нашої політичної сили є відставка міністрів, які увійшли до Уряду за квотою фракції "Нашої України", - зазначає "Наша Україна".

Однак, "антикризова коаліція зробила все можливе задля дискредитації окремих міністрів – нашоукраїнців, затягуючи процедуру відставки та здійснюючи морально-психологічний тиск на наших однодумців", вважають у блоці.

"Наша Україна" висловлює жаль, що не всі міністри успішно пройшли цей іспит на політичну відповідальність.

"Окремі з них, потрапивши до складу діючого Кабміну за квотою нашої політичної сили, вирішили продовжувати свою роботу в складі діючого уряду. У зв’язку з цим, "Наша Україна" рішуче відмежовується від дій міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка та висловлює своє глибоке обурення його безвідповідальними кроками", йдеться в заяві.

Водночас блок підтримує "свідому та політичну позицію" інших міністрів-нашоукраїнців, які пішли у відставку, зокрема Юрія Павленка.

Також блок просить припинити цькування міністра оборони Анатолія Гриценка.

"Сьогодні українські Збройні Сили знаходяться у стані докоріннного реформування. Зрозуміло, що цей процес не є легкою та швидкою справою. Нинішній міністр оборони Анатолій Гриценко чітко усвідомлює весь комплекс проблем", - йдеться в заяві блоку.

"Проте нам прикро констатувати, що в цій справі йому, фактично, не допомагає ні Уряд Януковича, ні інші органи влади. Натомість ми бачимо лише політичне цькування, що системно ведеться проти Анатолія Гриценка на фоні нехіті чиновників займатися армійськими справами", - зазначає "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News