Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко приніс записи 2004 року, як його хотіли купити

Середа, 29 листопада 2006, 14:31

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко передав тимчасовій слідчій комісії з розслідування справи Гонгадзе два диски з записами розмов екс-президента Леоніда Кучми та інших високопосадовців у справі Гонгадзе, які досі не оприлюднювалися.

Виступаючи на засіданні комісії, Мельниченко заявив, що нові записи датовані 2001, 2002 та 2004 роками.

На цих записах, за його словами, зафіксовано розмови "людей Кучми, які намагалися його підкупити, щоб вони не несли відповідальності за злочини".

Також Мельниченко попросив комісію звернутися з листом до конгресу США щодо проведення фоноскопічної експертизи записів стосовно справи Гонгадзе із залученням міжнародних експертів.

Він висловив готовність надати для цієї експертизи оригінали носіїв інформації – чіпи та диктофони.

Також Мельниченко звернувся до ТСК з проханням ініціювати заходи безпеки щодо слідчого генпрокуратури Харченка, для того щоб "унеможливити тиск на нього".

"Цей слідчий, на моє переконання, поки не є заангажованим", - сказав Мельниченко, не уточнивши, з боку кого може здійснюватися тиск на слідчого.

Він також повідомив, що у вівторок був на допиті у цього слідчого. Про деталі екс-майор не розповідав, лише зазначивши, що "йому на руки видали постанову про закриття проти нього кримінальної справи, яку він не міг отримати більше року".

За словами Мельниченко, днями він вирушає до США, щоб відсвяткувати день народження доньки, і повернеться після нового року, щоб продовжити брати участь у розслідуванні справи Гонгадзе.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування