БЮТ виявив у Раді угрупування, яке обслуговує "кришу"

Середа, 29 листопада 2006, 14:44

Ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію більше півтисячі підприємств свідчить про відродження Віктором Януковичем та "його політичними сателітами" масштабних тіньових корупційних схем.

Про це йдеться у заяві БЮТ, оприлюдненій на сайті блоку.

"Ухвалення закону є черговим свідченням того, що Янукович і його політичні сателіти відроджують в Україні масштабні тіньові корупційні схеми, легалізуючи їх через кримінальну законотворчість", - зазначається у документі.

На переконання БЮТ, "включивши в один закон безпрецедентну кількість підприємств, коаліція Януковича пішла на свідомий злочин, заклавши у мега-списку широкі можливості для тіньового виведення майна з державної власності".

"Переконливим свідченням цьому є сума, яку планується отримати від приватизації - 10 мільярдів гривень", - додається у заяві.

БЮТ нагадує, що під час роботи уряду Юлії Тимошенко "в Україні відбувся єдиний до сьогоднішнього дня приклад чесної приватизації - продаж комбінату "Криворіжсталь".

Блок додає, що "внаслідок такого продажу держава отримала 24 мільярдів гривень, що у шість разів перевищило суму, заплачену політичними "дітьми Леоніда Кучми" - Ахметовим, Пінчуком і нинішнім прем'єр-міністром Януковичем".

У заяві наголошується, що "майже шістсот підприємств намагаються продати за 10 мільярдів, у той час коли одне підприємство коштувало 26 мільярдів".

"Коаліція Януковича усвідомлює, що прийшла до влади не надовго, і саме тому похапцем намагається повернути фінансові потоки в тінь для швидкої наживи", - переконані в БЮТ.

На їх думку, голосування продемонструвало, що "у парламенті діє організоване угрупування, яке слухняно і віддано обслуговує інтереси кланової економіки і її політичного даху".

БЮТ заявляє, що депутати проурядової більшості, які своїми голосами підтримали цей закон, несуть персональну відповідальність "за запровадження кримінальної приватизації, за допомогою якої збагачуються наближені до уряду бізнес-структури".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування