Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова вважає, що ситуація з Януковичем "курям на сміх"

Середа, 29 листопада 2006, 16:13

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова вважає, що поява ноти МЗС про перенесення візиту прем'єр-міністра в США не буде сприяти налагодженню конструктивного діалогу між різними гілками влади.

Про це повідомила УНІАН прес-секретар фракції Партії регіонів Людмила Харів з посиланням на слова Богатирьової.

"Ми зараз спостерігаємо не за війною, а за маневрами навколо зовнішньополітичного напрямку України, де президента намагаються протиставити прем'єр-міністрові, і навпаки", - відзначила Богатирьова.

"Хочеться застерегти ініціаторів таких маневрів, що всі ці смикання б'ють, у першу чергу, по Україні", - підкреслила вона.

"Поява ноти українського МЗС про перенесення візиту Віктора Януковича в США і форма, у якій це було зроблено, не будуть сприяти конструктивному співробітництву між урядом, президентом і парламентською більшістю. А також негативно вплинуть на міжнародний імідж України", – сказала Богатирьова.

Лідер фракції відзначила, що "зараз можна тільки уявити, як на все це, що відбувається з візитом Віктора Януковича в США, дивиться світове співтовариство".

"Це просто курям на сміх. У цьому плані дивує і позиція Міністерства закордонних справ, адже штучно створюючи таку ситуацію, вони виставляють на посміховище не якусь політичну силу, а країну, і це вже небезпечно", – вважає Богатирьова.

На її думку, необхідно чітко визначити, хто є ініціатором появи ноти.

"Якщо це технічні недоробки, як про це заявив перший заступник керівника президентського секретаріату Арсеній Яценюк, те необхідно чітко визначити і покарати винуватців скандалу. Але якщо це бажання і бачення президента, то ми повинні почути конкретну думку особисто глави держави по цьому питанню", - сказала вона.

При цьому Богатирьова відзначила, що останнім часом спостерігається тенденція, коли думку президента з тих чи інших питань озвучує хто завгодно, але не Віктор Ющенко.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування