Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав президенту УЄФА медальку, щоб він допоміг Україні

Середа, 29 листопада 2006, 16:24

Президент Віктор Ющенко розраховує, що УЄФА підтримає прагнення України прийняти у себе чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив на зустрічі з президентом союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Леннартом Йоханссоном, повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі Ющенко відзначив, що українці дуже люблять футбол.

"Наше завдання – утвердити в Європі Україну як потужну спортивну державу. Ми наполегливо працюємо заради цієї високої мети", – сказав Ющенко.

Президент висловив переконання, що футбол допомагає українцям посилювати свою присутність у Європі та світі.

Зокрема, він нагадав про те, що на чемпіонаті 2006 року в Німеччині Національна збірна України з футболу вперше в історії потрапила до фінальної частини світової першості, де увійшла до вісімки найсильніших збірних світу.

Ющенко підкреслив, що сьогодні Україна разом з Польщею бере участь у змаганні за право проведення фіналу ЄВРО-2012.

За словами Ющенка, "для обох народів ця подія має виняткове суспільне значення".

"Це унікальна подія, бажаний і давноочікуваний прецедент, який надасть поштовху всій європейській футбольній справі. Цим проектом ми об’єднуємо наше європейське майбутнє", – зазначив президент.

У цьому контексті Ющенко висловив сподівання, що робота, проведена в Україні і Польщі в рамках участі в тендері та "пристрасне бажання українців і поляків запросити до себе ЄВРО-2012", здобуде підтримку у членів виконавчого комітету та президента УЄФА.

За визначний особистий внесок у підтримку футболу в Україні, розвиток європейського футбольного руху Віктор Ющенко нагородив президента УЄФА Леннарта Йоханссона орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування