Ющенко подякував Морозу і К° за мужність

Середа, 29 листопада 2006, 17:18

Президент Віктор Ющенко сподівається внести норму про адміністративну відповідальність за публічне заперечення факту Голодомору 1932-1933 років до відповідного закону, ухваленого напередодні Верховною Радою.

Про це він сказав у своїй заяві для преси у середу у секретаріаті президента

"Відзначу, що не всі пропозиції президента були враховані (в законі про Голодомор). Зокрема, юридично-правова відповідальність осіб, що заперечують цей факт. Я не полишаю цю думку і буду робити все, щоб ця норма знайшла відображення в законі про Голодомор", - сказав Ющенко.

Він також висловив переконання, що "знайде порозуміння" з іншими політичними силами у цій справі.

Президент також наголосив, що визнання Голодомору як геноциду українського народу свідчить про те, що було визнано "організовану роботу зі знищення цілого народу або його частини".

Він назвав цей закон історичним рішенням, яке "не направлено проти когось".

Ющенко повідомив, що в середу зустрічався зі спікером Олександром Морозом і подякував йому за організацію розгляду цього питання.

Він також подякував лідерам фракцій БЮТ, Соцпартії, "Нашої України" і депутатам з інших фракцій, які "знайшли мужність чи відчули обов’язок підтримати законопроект".

Ющенко також назвав "залишками тоталітарної системи" те, що представники не всіх політичних сил у парламенті підтримали цей законопроект.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News