Главу СБУ не спіткає доля Луценка

Середа, 29 листопада 2006, 17:21

Парламентський комітет з питань нацбезпеки не підтримав проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки діяльності глави СБУ Ігоря Дріжчаного.

Як повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради, члени комітету, розглянувши проект, одноголосно висловилися проти створення такої комісії і звернулися до автора проекту постанови з рекомендацією про його відкликання.

Представники комітету відзначили, що немає інформації, яка б свідчила про доцільність створення слідчої комісії, оскільки обвинувачення на адресу глави СБУ спростовані в результаті перевірок, у тому числі й у судовому порядку.

Тому, на думку народних депутатів, пропозиції щодо проведення додаткового депутатського розслідування недоцільні.

Голова комітету Анатолій Кінах підкреслив неприпустимість політизації діяльності відомства, використання його як інструмента політичної розправи і конкуренції.

"Ми, безумовно, підтримуємо необхідність здійснення парламентського і суспільного демократичного контролю за діяльністю правоохоронних і силових органів. Але ми категорично проти, щоб їхня діяльність направлялася на поточне лобіювання кон'юнктурних інтересів, розбалансування діяльності структур влади", - підкреслив він.

1 листопада поточного року у Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проект постанови про створення комісії з перевірки обвинувачень у протиправній діяльності глави Служби безпеки України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування