Комуністи хочуть, щоб Мороз дав Голодомору задній хід

Четвер, 30 листопада 2006, 11:27

Фракція КПУ закликає голову Верховної Ради Олександра Мороза відкликати закон про Голодомор 1932-1933 років.

Про це на засіданні парламенту заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, повідомляє УНІАН.

На його думку, було порушено право фракції КПУ внести зміни до відповідного законопроекту, коли він ухвалювався у парламенті.

За словами Симоненка, Мороз має "відкликати цей закон, тому що ви не праві, ви порушили регламент". Він порекомендував фракції КПУ внести зміни до прийнятого закону.

Лідер КПУ зазначив, що комуністи виступають за скасування норми про відповідальність за заперечення Голодомору 1932-1933 років.

За його словами, це означає, що люди не матимуть змоги вивчати архіви, проводити наукові конференції та обговорювати проблеми з колегами щодо цих подій.

У свою чергу Мороз наголосив, що ніякого порушення регламенту ВР не було, а в законі йдеться про те, що Кабінет міністрів має запропонувати законодавчі акти щодо відповідальності за заперечення Голодомору.

Звертаючись до Симоненка, голова ВР зауважив, що тоді комуністи зможуть повною мірою висловлювати свою позицію та відстоювати її.

Як відомо, 28 листопада парламент ухвалив закон про Голодомор 1932-1933 років, внесений президентом Віктором Ющенком з урахуванням поправок, запропонованих Морозом.

"За" даний законопроект проголосувало 233 із 435 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Не голосувала у повному складі фракція Компартії. Водночас із фракції Партії регіонів цей закон підтримали тільки двоє народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...