ЛУЦЕНКА ПРОПОНУЮТЬ ПРИБРАТИ

Четвер, 30 листопада 2006, 12:13

Тимчасова слідча комісія з розслідування фактів корупційних дій з боку керівних органів МВС вважає недоцільним подальше перебування Юрія Луценка на посаді міністра внутрішніх справ.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив голова слідчої комісії Володимир Сівкович під час попереднього звіту комісії.

За його словами, комісія встановила, що "низка порушень, що були наведені у публікації видання 2000 "Інша міліція", дійсно мали місце".

Під час звіту Сівкович перерахував різні факти зловживань працівників правоохоронних органів щодо незаконної реєстрації автомобілів, приховування поданих громадянами заяв, про зловживання в сфері створення держпідприємств у системі МВС та надання житла працівникам правоохоронних органів.

Голова комісії констатував, що "наявні на сьогодні матеріали засвідчують не тільки про ознаки системності у зловживаннях службовим становищем та демонстративне небажання керівництва Міністерства внутрішніх справ визнати реальні факти та об'єктивно оцінити ситуацію, що склалася".

"Заходи у сфері боротьби з корупційними проявами серед правоохоронців вживаються керівниками МВС виключно під тиском громадськості та засобів масової інформації", - додав він.

Також Сівкович відзначив, що "у діяльності Міністерства простежується надмірна політизованість".

"Комісія вважає за необхідне погодитися з висновком комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією щодо вкрай низького рівня роботи міністра внутрішніх справ Юрія Луценка... та недоцільності його подальшого перебування на займаній посаді", - заявив голова комісії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування