Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко вимагає довічного ув'язнення сержантам, що забили солдата

Четвер, 30 листопада 2006, 13:32

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що двоє сержантів, що у навчальному центрі "Десна" до смерті побили солдата, заслуговують на максимальне покарання.

Про це він сказав журналістам у четвер у Чернігівській області, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

"Я скажу досить жорстко: я вважаю, що ті два сержанти, не побоюся цього слова, покидьки, що побили солдата і довели його до смерті, ці люди повинні одержати покарання за максимальною шкалою, що передбачено нашим Кримінальним кодексом", – заявив Гриценко.

Міністр підкреслив, що вже протягом двох років в українській армії не було випадків, щоб солдати гинули "від казарменого хуліганства". Він повідомив, що прозорість і відкритість розслідування цієї справи забезпечує особисто начальник Генштабу збройних сил України генерал-полковник Сергій Кириченко.

Гриценко завірив, що у випадку виявлення інших винних у цьому злочині, вони також будуть покарані. "Жодна людина не буде перешкоджати слідству", – запевнив міністр.

У той же час, за його словами, дідовщина виникла не в українській армії, вона існувала в радянській армії ще з 50-х років, але про неї не говорили.

Гриценко підкреслив, що Міноборони максимально прозоро висвітлює ці факти: "Кількість фактів дідовщини, що фіксуються у всій українській армії, у радянські часи відбувалася в одному розгорнутому механізованому полку".

"Просто про це ніхто не говорив, а тепер така кількість (фактів дідовщини) - на всі збройні сили чисельністю понад 200 тисяч осіб", - додав він.

Міністр також нагадав, що торік видав наказ, згідно з яким командирів не карають за те, що вони самі фіксують злочинні факти і самі порушують кримінальні справи. За словами Гриценка, кількість порушень, що фіксуються командирами, зросла на 79%.

Як відомо, 27 листопада в 169-му навчальному центрі сухопутних військ ВСУ помер 18-річний військовослужбовець термінової служби.

Він загинув у результаті нестатутних взаємин. Для з'ясування обставин смерті військовослужбовця в навчальному з'єднанні працює спеціальна комісія Міністерства оборони. Порушено кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування