"Наша Україна" готова підтримати референдум по Черновецькому

Четвер, 30 листопада 2006, 15:27

Блок "Наша Україна" в Київраді підтримає ініціативу про перевибори мера і депутатів Київради, якщо не буде скасовано постанову про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це заявив голова фракції "Наша Україна" в Київраді Дмитро Андрієвський, повідомляє прес-служба блоку.

"За тиждень відбудеться чергова сесія Київради, яка стане рубіконом для мера та депутатів. Першим і головним питанням цієї сесії буде скасування необґрунтованого розпорядження Леоніда Черновецького про грабіжницьке підвищення тарифів", - сказав депутат.

Андрієвський наголосив, що 7 грудня буде вирішено не тільки питання тарифів, але і "глобальніше питання: чи здатна нинішня Київрада захистити інтереси киян?".

"Можливо, вона остаточно перетвориться на кишеньковий орган Черновецького, який буде ділити землю і майно громади у власних інтересах. 7 грудня кияни побачать позицію кожного депутата та мера, і зрозуміють, чи потрібна Києву така рада і такий мер", - зауважив він.

"Якщо депутати не скасують грабіжницького підвищення тарифів, то ми підтримаємо ініціативу киян щодо перевиборів мера і депутатів Київради. Впевнений, на цих виборах кияни дадуть свою оцінку і Черновецькому, і тим політичним силам, які його підтримують ", - заявив Андрієвський.

"Одним з таких демократичних механізмів може бути референдум щодо довіри меру. Міністр юстиції вже підтвердив, що такий референдум матиме не тільки політичні і моральні, але і юридичні наслідки – відставку мера", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування