Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович одержав від Путіна "позитивний заряд"

Четвер, 30 листопада 2006, 20:30

Прем'єр-міністр Віктор Янукович у ході візиту в Москву одержав "позитивний сигнал" на збільшення обсягів прокачування нафти в Україну.

"Ми одержали позитивний сигнал по збільшенню обсягів прокачування нафти в Україну на цей і на наступний рік", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам у четвер у Москві.

Прем'єр підкреслив, що це дозволить збільшити обсяги переробки нафти на українських нафтопереробних заводах.

Янукович також відзначив прагнення двох сторін збільшити обсяги прокачування газу в Україну.

Український прем'єр підкреслив, що в ході переговорів з російським керівництвом, знову була підтверджена зацікавленість України в участі у видобутку газу на території Росії.

Він також відзначив, що аналогічні переговори Україна веде з країнами Каспійського регіону.

Прем'єр повідомив, що в ході візиту в Москву обговорив з російським керівництвом підготовку комплексу питань двостороннього співробітництва до засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін, що відбудеться 22 грудня.

"У ході підготовки міждержавної комісії є невирішені питання, які бажано завершити і підготувати угоду до підписання", - сказав він журналістам.

Серед цих питань прем'єр назвав питання про реадмісії, про спрощення системи оформлення громадянства, соціальні проблеми, у тому числі, пенсійні, а також питання обмежень у торгівлі.

"Для нас стало очевидним, що до кінця року нам необхідно ухвалити рішення по цілому спектру товарних груп", - сказав український прем'єр.

Він відзначив, що мова йде про м'ясомолочну продукції, карамель. Серед "нових питань" Янукович назвав постачання труб великого діаметру.

Прем'єр також відзначив, що в ході зустрічі зі своїм російським колегою Михайлом Фрадковим і з президентом Росії Володимиром Путіним обговорювалися перспективи постачань нафти в Україну.

Янукович підкреслив, що Україна зацікавлена в збільшенні постачань нафти і скороченні постачань світлих нафтопродуктів.

Прем'єр також відзначив, що сторони обговорили питання постачань газу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування