Тимошенко просила Луценка "відмазати" друга Шуфрича від кримінальної справи?

П'ятниця, 1 грудня 2006, 16:19

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що Юлія Тимошенко, будучи прем'єром, зверталася до нього щодо деяких кримінальних справ.

"Була чудова зустріч, на якій Юлія Володимирівна просила переглянути точку зору про фонд реконструкції "Артека", який украв 16 мільйонів гривень в "Укрзалізниці", - сказав Луценко в інтерв'ю "Комерсанту".

За його словами, Тимошенко просила "переглянути ставлення до людини, на чию організацію був зареєстрований фонд".

"Він був народним депутатом на той момент депутатом від СДПУ(о). Я сказав, що не буду відповідати на дане запитання, на нього відповість слідчий. І що я не збираюся робити йому ніяких указівок по розслідуванню справи. Якщо буде причетний хазяїн офісу – буде відповідати. Не буде причетний – не буде", - розповів Луценко.

"З іншого боку, я не буду грішити на відносини з Юлією Володимирівною, хоча вона кілька разів намагалася натиснути. Але скаржитися на тиск я не буду, тому що якщо політик скаржиться на тиск, він прогинається", - додав він.

Екс-міністр також відзначив, що Тимошенко намагалася "декілька разів" подзвонити Луценку з приводу кадрових рішень, а кілька разів з вимогою певних справ, "але їй це не вдалося".

Крім того, Луценко сказав, що, на його думку, у Тимошенко "завелося своє оточення, досить агресивне до яскравих людей".

"Я б сказав, "любі мої", що вбивають їй думку про можливість створення в Україні двопартійної системи – БЮТ і Партії регіонів. Ця група поводиться як зозуля в "помаранчевому" таборі, які намагаються виштовхати всіх і радять їй стати монополістом", - сказав він.

"Це пан Турчинов і низка інших людей. Я їх не сприймаю. Як і не сприймаю заклики до війни з БЮТ", - додав Луценко.

На питання, з ким із прем'єр-міністрів йому працювалося легше за все, екс-міністр відповів:

"Легше за все за Юрія Єханурова. У нас було чітке взаєморозуміння, він не розглядав міліцію як важіль або обслугу, тому в нас було спілкування винятково на ділові теми".

Водночас він зазначив, що нинішній прем'єр Віктор Янукович ніколи не намагався давати йому якісь вказівки.

"Але от днями була, з мого погляду, підозріла історія захоплення одного зі столичних готелів, у якій був представник державної виконавчої служби, і його супроводжувала міліція – це нормально. Але міліції було декілька десятків осіб і мені це не подобається", - сказав Луценко.

Як відомо, раніше депутат з СДПУ(о) Олександр Грановський давав свідчення в одеській міліції у кримінальній справі щодо благодійного фонду реконструкції і розвитку "Артек".

Грановський вважається другом Нестора Шуфрича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування