Янукович проковтне комуністів і не подавиться?

Понеділок, 11 грудня 2006, 09:22

На наступних виборах залишки електорату Комуністичної партії, найімовірніше, відійдуть до Партії регіонів.

Так політолог Віктор Небоженко прокоментував рішення пленуму верхівки комуністів залишитися у складі "антикризової коаліції", повідомляє Німецька хвиля.

На думку політолога, події з пленумом, який пройшов у суботу, свідчать про стурбованість певних представників Компартії.

За словами Небоженка, Партія регіонів є силою правої орієнтації, а КПУ представляє ліві ідеї, отже цей союз від самого початку створювався як тимчасовий, доки не буде деморалізована частина "Нашої України" та допоки до парламентської більшості не перейдуть позафракційні депутати.

Лідер КПУ Петро Симоненко у своєму виступі на пленумі наголосив, що найбільшою загрозою для коаліції є "помаранчевий саботаж", який очолює президент.

Натомість, на думку Небоженка, реальною загрозою для комуністів є Партія регіонів, яка на наступних виборах може остаточно "проковтнути" залишки "червоного" електорату.

Як відомо, ЦК Компартії на своєму суботньому пленумі звернувся до інших її учасників - СПУ та Партії регіонів - із пропозиціями щодо ефективнішого відстоювання задекларованих гасел, а саме: вступу до ЄЕП, протидії НАТО та надання російській мові статусу державної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування