Ющенко зібрав силовиків, щоб розказати їм про комісію

Понеділок, 11 грудня 2006, 09:52

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності створення Національної комісії з реформування СБУ.

Про це він заявив на зустрічі з керівниками спеціальних та розвідувальних органів держави, повідомляє прес-служба президента.

Він також висловився за доцільність оперативної підготовки та подання на розгляд нової концепції діяльності розвідувальних органів, створення генеральної інспекції з контролю за військовими формуваннями при президенті.

Крім того президент наголосив на необхідності інтенсифікації військово-технічного співробітництва.

Президент підкреслив, що питання національної безпеки сьогодні для України актуальні як ніколи раніше.

Глава держави доручив секретареві РНБО Віталію Гайдуку та першому заступнику глави секретаріату президента Арсенію Яценюку підготувати відповідні проекти указів.

На зустрічі Ющенко також звернув увагу присутніх на необхідність чіткого окреслення цілей та моніторингу завдань спецвідомств на 2007 – 2008 роки.

"Моя мета – вдосконалити наші здобутки", – підкреслив президент.

На зустрічі були присутні голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, перший заступник голови СБУ Валентин Наливайченко, начальник головного управління розвідки міноборони Олександр Галака, голова комітету з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при президенті Юрій Терещенко.

Як відомо, президент просить звільнити голову СБУ Ігоря Дріжчаного, якого він призначив у РНБО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування