Компанія Ахметова думає, чи достатньо вона прозора для Америки

Понеділок, 11 грудня 2006, 11:37

Рішення про реєстрацію на Нью-Йоркській фондовій біржі акцій підприємств, що входять до складу "Метінвест Холдингу", буде залежати від економічної доцільності даного кроку.

Таку думку висловив директор Дивізіону сталі і прокату компанії "Метінвест" Ігор Коритько, коментуючи переговори української делегації з керівництвом Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE), повідомляє УНІАН.

Як відомо, прем'єр-міністр Віктор Янукович обговорив 6 грудня з керівництвом Нью-Йоркської фондової біржі Джоном Тейном можливість реєстрації українських підприємств.

Як відзначив Коритько, для реєстрації на Нью-Йоркській біржі будь-яка компанія повинна відповідати певним вимогам щодо прозорості і відкритості інформації про неї.

"У даний час ми працюємо над тим, щоб відповідати цим вимогам і найближчим часом, по основних пунктах, ми будемо відповідати тим вимогам, які пред'являються до компаній закордонними інвесторами", – відзначив Коритько.

При цьому він сказав, що "якщо на момент, коли ми будемо відповідати, реєстрація на Нью-Йоркській фондовій біржі буде нести нам більше плюсів, ніж мінусів, ми на це підемо. Якщо ні – то ні", – додав Коритько.

Що стосується "мінусів" такої реєстрації, то, за його словами, "це досить дорогий захід".

ТОВ "Метінвест Холдинг" – компанія з управління підприємствами гірничо-металургійного комплексу ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент". Зареєстрована 2 лютого 2006 р.

Власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (20%) і ЗАТ СКМ (80%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus), 90% СКМ належить Ринату Ахметову.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування