Тимошенко написала Ющенку про те, що робити з бюджетом

Понеділок, 11 грудня 2006, 11:58

Блок Юлії Тимошенко у понеділок планує звернутися до президента Віктора Ющенка з проханням "вжити адекватних дій" щодо Держбюджету на 2007 рік.

Про це сказала на брифінгу в понеділок лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, у відкритому листі до президента опозиція попросить Ющенка протягом найближчого часу звернутися до уряду з вимогою внести суттєві зміни до Держбюджету.

"Цей бюджет несумісний з нормальним життям країни на 2007 рік. У цьому листі ми звертаємося до президента адекватно відреагувати на цей бюджет", - сказала Тимошенко.

Водночас, за її словами, опозиція розуміє, що якщо президент накладе вето на держбюджет, він "має віддавати собі звіт, що вже нового бюджету до 2007 року не народиться і накладання вето практично дестабілізує життя країни".

Тому, за словами Тимошенко, опозиція наполягає не на накладенні вето, а на внесенні суттєвих поправок до бюджету і пропонує президенту не підписувати документ, щоб зняти з себе відповідальність за нього.

"Ми пропонуємо президенту не підписувати цей бюджет до тих пір, поки не будуть внесені зміни. Якщо протягом 15 днів президент не підписує бюджет, це зобов’язаний зробити голова Верховної ради Олександр Мороз. Треба, щоб всю повноту відповідальності за такий бюджет взяв на себе уряд і антикризова коаліція, яка заклала в бюджеті кризу", - сказала вона.

За словами лідерки БЮТ, опозиція також розробила близько 900 поправок до Держбюджету, "більшість з яких не були враховані владою".

Крім того, за словами Тимошенко, у листі опозиція просить Ющенка накласти вето на зміни до закону про оподаткування, а також на перелік держпідприємств, які підлягають приватизації у 2007 році.

Лідер БЮТ також зазначила, що причиною їхнього звернення до президента з цього приводу стало те, що податковим законодавством передбачено введення додаткового податку, "що неможливо при такому рівні життя людей".

Крім цього, на думку Тимошенко, у переліку приватизації підприємств показники коштів, які надійдуть від цієї неї наступного року, суттєво занижені.

"Це свідчить про те, що в Україні після підписання президентом затвердженого Верховною Радою переліку приватизації на 2007 рік, починається потужна хвиля тіньової закритої приватизації на користь певних корпорацій, які контролюються сьогодні кланом Партії регіонів", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...