Ющенко намагається пробитися до телевізора через Хорошковського

Понеділок, 11 грудня 2006, 17:13

Політологи оцінюють призначення Валерія Хорошковського в РНБО як спробу президента Віктора Ющенка пробитися до провідних телеканалів країни.

"Важко зараз дати визначення мотивам, з яких президент відбирає своїх ставлеників. Але Хорошковський уже не раз піднімався на Олімп влади. Він був заступником голови адміністрації президента, міністром. Зараз очолює наглядову раду "Інтера", - сказав у коментарі "Телекритиці" політолог Віктор Небоженко.

"Думаю, це своєрідний спосіб президента пробитися до провідних телеканалів країни. В Україні в силу відсутності політичних ідей починається перевага політичного гламуру, коли зовні красиві люди будуть займати провідні політичні посади", - відзначив він.

У той же час політолог не думає, що "Інтер" стане обслуговувати президента, як і будь-який інший канал, що прагне об'єктивності".

"Для цього потрібні ідеї. Наприклад, Перший національний два роки був рупором президента, але це ні до чого хорошого не призвело. "1+1" і "Інтер" не будуть відкрито підтримувати ту чи іншу політичну силу, хіба що завуальовано" – вважає Небоженко.

Депутат Дмитро Видрін назвав призначення Хорошковського "досить дивним".

"Але це означає, що секретар РНБО залучає медіаресурс і починає масивну медіа-кампанію. "Інтер" і раніше не надто "нападав" на президента. Тепер буде відноситися до нього ще більш лояльно", - каже Видрін.

Радниця Віктора Януковича Ганна Герман назвала "хорошим" призначення Хорошковського.

"Він - демократична людина, завжди належав до сучасних, модернових політиків. Навіть знаходячись на посаді заступника глави адміністрації президента при Кучмі, він якісно відрізнявся від інших", - відзначила вона.

Що стосується можливого впливу на редакційну політику каналу "Інтер", то Герман заявила, що той є "демократичним і об'єктивним каналом, тому не буде обслуговувати якусь одну політичну силу".

"Свобода преси в Україні зайшла вже дуже далеко, щоб можна було щось змінити одним призначенням", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News