Україну підозрюють в убивствах новонароджених для продажу клітин

Вівторок, 12 грудня 2006, 10:44

Британська телерадіокомпанія Бі-Бі-Сі має у своєму розпорядженні матеріали, що дозволяють припустити, що в Україні цілком здорових немовлят могли вбивати заради одержання з їхніх тіл стовбурних клітин.

"У нас є відеозапис посмертного розтину розчленованих тіл немовлят, після перегляду якого виникають серйозні запитання про те, що сталося з цими дітьми", - йдеться у заяві Бі-Бі-Сі.

"Країну втягнено у міжнародну торгівлю стовбурними клітинами, узятими з людських ембріонів після аборту - при тому, що заяви про те, що вони ефективні в лікуванні цілої низки захворювань, не доведені", - додається в документі.

Деякі харківські жінки розповіли Бі-Бі-Сі, що народили здорових малят, які потім були кудись віднесені працівниками пологового будинку.

У 2003 році влада погодилася на ексгумацію близько 30 зародків і тіл немовлят на цвинтарі, на якому робить поховання пологовий будинок номер шість.

Одній із присутніх на розтині жінок було дозволено зняти усе, що відбувалося на відео. Зроблений запис вона передала Бі-Бі-Сі та в Раду Європи.

У своєму звіті Рада Європи пише про практику торгівлі дітьми, яких забирають у матерів одразу після народження, і про стіну мовчання, якою оточені у пологових будинках долі цих малят.

На відеозаписі видно, що у деяких мертвих малят оголені мозок або інші органи, а в деяких випадках відсутні частини тіл.

Відомий британський патологоанатом заявив про серйозну стурбованість у зв'язку з тим, що тіла дітей були розчленовані: це не є стандартною практикою проведення розтину після смерті і, отже, може бути пов'язане з вирощуванням стовбурних клітин з кісткового мозку.

Представники пологового будинку номер шість заперечують ці обвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...