Богатирьова майже вдячна президентові за бюджет, але хоче в гості

Вівторок, 12 грудня 2006, 17:44

Координатор антикризової коаліції Раїса Богатирьова має намір ініціювати зустріч із президентом для з'ясування позицій у пошуку компромісу щодо Держбюджету на 2007 рік.

"Я, по приїзду президента, буду ініціювати з ним зустріч як координатор парламентської більшості для того, щоб подискутувати, які дійсно статті і суми можна ще знайти в бюджеті, щоб компромісний варіант із президентом усе-таки знайти, а які ініціативи можливо підтримати з 2008 року", - сказала Богатирьова в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві.

У той же час, координатор коаліції відзначила, що вона "у якійсь мірі була вдячна президентові", що він не послухав своє оточення, яке пропонувало йому протягом 15 днів не підписувати бюджет, а після цього повернути його зі своїми зауваженнями у Верховну Раду".

"Президент не пішов конфліктним сценарієм, він свої зауваження виклав, і в мінімально короткий термін представив парламентові для роботи", - відзначила вона.

На думку Богатирьової, це свідчить про те, що президент зацікавлений у мирному розвитку бюджетного процесу, у пошуку компромісу і розуміння.

За її словами, той факт, що президент направив у такий короткий термін бюджет у парламент зі своїми зауваженнями, є перспективою того, що "президент може піти на певні домовленості по його пропозиціях і наступний бюджет підписати".

Відповідаючи на питання про те, чи ведуться переговори представників антикризової коаліції із представниками інших фракцій щодо голосування для подолання вето президента на даний закон, координатор антикризової коаліції відзначила, що "не можна видавати бажане за дійсне".

За її словами, якби так легко можна було зібрати 300 голосів, то можна було б не вести діалог із президентом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News