БЮТ обіцяє Черновецькому важку весну

Середа, 13 грудня 2006, 08:36

БЮТ ініціює проведення референдуму про недовіру мерові Леоніду Черновецькому.

Про це розповів в інтерв'ю "Известиям в Украине" Микола Томенко.

"Зараз ми ініціюємо збір підписів за проведення референдуму. Оскільки потрібно зібрати більше двохсот тисяч голосів, це займе якийсь час. Тому ми плануємо провести референдум навесні", - сказав Томенко.

"І в тому випадку, якщо Київрада так і не продемонструє киянам свою підтримку, виносити на нього не одне, а два питання: недовіру і мерові Києва, і Київраді", - додав він.

(Слід зазначити, що у вівторок Юлія Тимошенко заявила, що опозиційні фракції оскаржать у суді результати виборів і факт обрання Леоніда Черновецького мером. "Якщо був підкуп виборців - ми оскаржимо в суді законність обрання Черновецького", - сказала Тимошенко.)

На питання, що навесні планується ще одна подія — помаранчеве об'єднання, Томенко погодився, що безумовно, "на тактичному рівні потрібно погоджувати свої позиції з ідеологічно близькими політичними силами".

"Що стосується стратегії поведінки, то багато депутатів з БЮТ не готові формувати єдиний список або одну партію з усіх структур, які підтримали два роки тому Віктора Ющенка", - відзначив він.

"Зараз потрібно сконцентруватися на іншому питанні: розробити такі принципи середпартійної демократії, які б унеможливили потрапляння випадкових людей у партійні списки", - підкреслив Томенко.

Депутат також заявив, що наступні парламентські вибори будуть достроковими.

"Коли вони відбудуться — через рік чи через два, не знаю. Але те, що нинішній парламент не пропрацює усі п'ять років — це факт. І для того, щоб вибори не застали нас неготовими, починати вирішувати проблему списків потрібно вже зараз", - заявив Томенко.

У той же час Томенко не бачить можливості для формування нової більшості — "Наша Україна", БЮТ і СПУ.

"Занадто глибоко в антикризовій коаліції зайшли процеси розподілу посад і всі її учасники звикли до "гарного життя". Відмовитися від нього і соціалісти, і комуністи навряд чи захочуть", - вважає він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News