Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть отримати на корупцію як Гана

Середа, 13 грудня 2006, 08:41

Україна може одержати грант на суму $45 млн для боротьби з корупцією від корпорації "Виклики тисячоріччя" (США), повідомив міністр економіки Володимир Макуха.

"На реалізацію цих заходів (по боротьбі з корупцією) передбачається виділення гранту від корпорації "Виклики тисячоріччя" у розмірі $45 млн. Програма розрахована на два роки", - сказав Макуха на прес-конференції у вівторок.

За його словами, угоду, яка передбачає можливість виділення такого гранту, підписано в ході нещодавнього візиту прем'єра Віктора Януковича в США.

Макуха уточнив, що угода передбачає реалізацію низки заходів для підвищення громадського контролю за корупцією, реформування судової системи і боротьбу з корупцією в системі освіти.

За словами міністра, у майбутньому фінансування боротьби з корупцією в Україні з боку американської корпорації може зрости.

"Для такої країни як Гана, що цього року почала реалізацію цього проекту на три роки, корпорація надала грант на суму $540 млн. Я думаю, що ми можемо розраховувати, як мінімум, на не меншу суму, ніж Гана", - сказав міністр.

Разом з тим він підкреслив, що для одержання фінансування українській владі необхідно визначитися з наповненням програми по боротьбі з корупцією конкретними заходами.

Крім того, він повідомив, що для розробки відповідних заходів в Україну на початку наступного року прибуде група експертів корпорації "Виклики тисячоріччя".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування