ЮЩЕНКО ДОВІВ ЯНУКОВИЧА ДО КРИКУ. ТОЙ НЕ БАЧИТЬ КОМПРОМІСУ

Середа, 13 грудня 2006, 09:36

Прем'єр Віктор Янукович заявляє, що не бачить можливості знайти компроміс в питанні бюджету.

Про це Янукович заявив на засіданні Кабміну, звертаючись до віце-прем'єра Миколи Азарова.

"Микола Янович, сьогодні завтра, два дні, до п’ятниці, доопрацювати, можливо пошукати будь-які компроміси, але я відверто скажу – я їх практично вже не бачу", - сказав Янукович.

Прем’єр обурився тим, що президент наклав вето на бюджет.

"Нам пропонують на папері знайти 10 мільярдів гривень, але ми добре знаємо і громадяни знають, що гроші з неба не падають, їх треба заробити", - заявив прем’єр.

Янукович навів приклад 2005 року, коли перевантажили бюджет і "зробили це свідомо, популістськими заходами".

"Косвенні податки перевищили всі межі і ми долаємо наслідки 2005 року, тому і 2006 рік був таким горбатим", - нагадав прем’єр.

"Коли нас почали критикувати опозиціонери за тарифи, ніхто з них не згадує, що тарифи підвищили вони, а не ми, коли вони були при владі!", - перейшов Янукович на крик.

"Вони сподіваються, що у нас вистачить терпіння, а вони розповідатимуть казки людям. Я попереджав, що буду працювати, а не багато казати. Це буде наш стиль. І тут не повинно бути популізму", - обурився Янукович.

Прем’єр сказав, що уряд зробить спеціальну заяву щодо ветування бюджету.

"Щоб вся країна зрозуміла, на межі чого ми зупинилися. Якщо не буде бюджету, то не буде своєчасних соціальних виплат", - застеріг він.

"Кому це потрібно? Тим, що не подобається, що вони не при владі? А що вони зробили, коли вони були при владі?!, - знову Янукович перейшов на крик.

Говорячи про найближчі кроки в бюджетному процесі, Янукович сказав, що потрібно "в спокійній обстановці перейти до діалогу з парламентом".

"Я буду звертатись в черговий раз до президента. У п’ятницю ми сядемо з радою коаліції і обговоримо питання. Наступного тижня я сподіваюсь зустрітися з президентом, ми обговоримо це питання і врешті знайдемо спільну мову", - сказав він.

"Ми добре розуміємо, що рік ми маємо закінчити з надією, що рік 2007 буде краще року 2006", - запевнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування