"Регіони" кличуть Давидовича на килим до Мороза

Середа, 13 грудня 2006, 09:41

Партія регіонів пропонує заслухати у парламенті інформацію голови ЦВК Ярослава Давидовича з приводу роботи ЦВК щодо підбиття підсумків і проведення референдуму стосовно НАТО і статусу російської мови.

Про це в середу у Верховній Раді заявив член фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Представники президентської команди у своїх діях і висловах продовжують керуватися революційною доцільністю", - зазначив депутат.

"Зокрема, глава секретаріату президента Віктор Балога нещодавно заявив, що спроба проведення референдуму по НАТО провалилася", - додав він.

Кушнарьов нагадав, що "на підтримку референдуму до 1 березня 2006 року було зібрано понад 4,6 мільйона підписів, які були своєчасно подані до ЦВК".

"Однак ЦВК намагався всіляко не зважати на них, а на нагадування реагував роздратованими заявами про те, що начебто більша частина автографів українців була сфальсифікована", - зазначив депутат.

"Очевидно, ЦВК діє, ретельно погоджуючи свою позицію з секретаріатом президента. Дії секретаріату направлені на зрив референдуму", - заявив він.

За словами депутата, "ЦВК ще до 1 квітня цього року мав винести своє рішення, але його досі немає".

"11 грудня Печерський райсуд Києва дав оцінку діям ЦВК, він визнав протиправною бездіяльність ЦВК і зобов'язав його підбити загальні підсумки збору підписів громадян України для проведення референдуму по НАТО та російській мові", - додав Кушнарьов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування