Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" ПОРІВНЯЛА "УЗУРПАТОРА" ЯНУКОВИЧА З ЛУКАШЕНКОМ

Середа, 13 грудня 2006, 10:02

Фракція "Наша Україна" звинувачує "антикризову коаліцію" та уряд Януковича в намаганні встановити в Україні "режим олігархії", узурпувати владу та провести "повзучий" конституційний переворот.

Про це йдеться в заяві фракції щодо ситуації з відставкою міністрів, призначених за квотою президента, оголошеній в середу з парламентської трибуни Лілією Григорович.

"Ми переконані, що сьогодні зазіхання на повноваження глави держави досягли безпрецедентного рівня в історії української незалежності", йдеться в заяві.

Нашоукраїнці підкреслюють, що "нові конституційні координати не привнесли гармонійність та більшу збалансованість у систему органів влади", підтримують ініціативу президента щодо широкого обговорення конституційної реформи і наголошують "на необхідності якнайшвидшого її скасування".

"Фракція "Наша Україна" розцінює останні кроки уряду і т. зв. "атикризової коаліції", як такі, що не сприяють налагодженню ефективної співпраці двох інститутів влади".

Уряд Януковича сьогодні "не лише не виконує укази президента", підкреслюється в заяві, "але й рішення суду".

"Силове блокування" участі міністра закордонних справ Бориса Тарасюка у засіданні уряду", вважають в "Нашій Україні" є "прикладом відвертого ігнорування норм закону найвищим органом виконавчої влади", який "підтверджує істинні бажання діючого уряду – не урядувати, а панувати".

Фракція "Наша Україна" вважає, що такі дії уряду спрямовані на відверте загострення політичної кризи і заявляє, що всіма законними способами відстоюватиме справедливість та наполягатиме на виконанні рішення Шевченківського районного суду.

Фракція вважає, що повторна реєстрація у Верховній Раді проекту постанови про звільнення міністра оборони Анатолія Гриценка "є свідченням того, що уряд і "антикризова коаліція" стали на шлях війни за повноваження президента".

Автори заяви переконані, що "окремим політичним силам просто не до вподоби викривання Анатолієм Гриценком корупційних схем і недопущення "дерибану" військового майна".

Відставка Гриценка, йдеться у заяві, може стати черговою ланкою в намаганнях узурпації влади, тобто "повзучого" конституційного перевороту в державі.

"100 днів свавілля показують, що узурпація влади може дійти до таких меж, коли правління Лукашенка в сусідній державі може здаватися для нас дуже демократичним", вважають нашоукраїнці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування