Соратник Януковича, який переховується в Москві, заскочив до Генпрокуратури?

Середа, 13 грудня 2006, 10:30

Депутат Верховної Ради Криму Олександр Мельник, підозрюваний у здійсненні низки тяжких злочинів, добровільно прибув з Москви в Київ для дачі свідчень.

Про це повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на джерела в прокуратурі.

За їх інформацією, у понеділок Мельник знаходився в будівлі Генпрокуратури, де протягом кількох годин давав свідчення слідчому і потім поїхав.

Офіційно в Генпрокуратурі факт зустрічі з депутатом не підтвердили, але і не спростували.

Голова прес-служби відомства Олексій Бебель сказав, що "не бачить приводу" дізнаватися про це в слідчого. Водночас він підкреслив, що в будь-якому випадку в явці Мельника в прокуратуру немає нічого несподіваного.

Це пояснюється тим, що 10 листопада генпрокурор Олександр Медведько заявив, що депутат дійсно знаходиться в Москві, але його адвокат обіцяв явку свого підзахисного за першим дзвінком слідчого.

Зв'язатися з Мельником у вівторок виданню не вдалося – на дзвінок на його мобільний телефон відповів чоловік, який спочатку поцікавився з ким розмовляє, а потім повідомив, що Олександром Мельником він не є.

У МВС факт приїзду Мельника в Україну залишили без коментарів.

Як відомо, Мельник, затриманий 29 вересня за підозрою в організації низки замовних убивств і вибухів, був звільнений 2 жовтня, тому що Генпрокуратура визнала матеріали слідства недостатніми для висунення обвинувачень.

Незабаром перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов заявив, що відсутні матеріали зібрані й оформлюються.

У цей час у Криму проводилася низка слідчих дій, в яких повинен був брати участь Мельник, але, доставляючи йому повістки за місцем проживання, співробітники міліції не заставали депутата.

У МВС тоді повідомили, що, за оперативними даними, підозрюваний переховується від слідства в Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування