"Наша Україна" буде боротися з "рейдерством" Бойка

Середа, 13 грудня 2006, 10:39

"Наша Україна" заявляє, що Україна стоїть перед загрозою повної втрати державного контролю над "Нафтогазом України".

Про це йдеться в заяві фракції, виголошеній у середу депутатом Лілією Григорович.

У ній відзначаються, що в українському парламенті розгортається "черговий, рекордний за рівнем брутальних інсинуацій, акт ганебної вистави із шельмування "помаранчевої команди".

"Генпрокуратуру, КРУ та податкову зобов‘язали в будь-який спосіб "відкопати" компромат на екс-голову НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка", - зазначила Григорович.


"Очевидно, що за спробами розправи над "помаранчевими" керівниками енергетичного сектору стоїть не лише бажання помсти чи намір знищити політичних опонентів. Чинний глава Мінпаливенерго разом зі своїми "соратниками" послідовно виводять газову галузь з державного управління і намагаються передати її під контроль приватним структурам, до яких вони причетні безпосередньо", - наголошено у заяві.

На думку "Нашої України", саме з подачі Юрія Бойка "Укртрансгаз" "свідомо заганяється в борги перед "УкрГазЕнерго" шляхом незбалансованої цінової політики у сфері транспортування газу.

"Як наслідок – держава стала перед загрозою повної втрати державного контролю над газо-транспортною системою. "Нафтогаз" вже не має ніякого відношення до постачання та продажу імпортного газу в Україні – ці повноваження передані приватним компаніям", - заявила Григорович.

Також "Наша Україна" наголосила, що нинішнє керівництво енергетичного сектору вдається до "створення монопольного контролю над розподільчими газовими мережами в регіонах шляхом скуповування відповідних підприємств через підставних осіб".

"Відтак продовженням подій стали рейдерські атаки за участю силових структур на компанії з газопостачання Закарпатської, Івано-Франківської та інших областей. Справа дійшла навіть до силового захоплення приміщень, погроз і побиття співробітників", - йдеться у заяві.

"Ми заявляємо, що не допустимо подібного розвитку ситуації і зробимо все, щоб нафтогазовий сектор держави працював на користь народу України, а не для приватних кишень нинішнього керівництва Мінпаливенерго та "Нафтогазу", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування