Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На брифінгу Шуфрича стався конфуз із радіацією

Середа, 13 грудня 2006, 11:00

Новий міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич планує суміщати свою посаду з мандатом депутата Верховної Ради Криму.

"Мандат кримського депутата відмінний від мандату депутата ВР – він не потребує складення повноважень", - сказав Шуфрич на брифінгу в Кабміні.

"Сподіваюсь, мої колеги з ВР Криму з порозумінням поставляться до моєї роботи міністром МНС, і я б не хотів, щоб мешканці півострова відчули, що я залишив свій мандат", - додав Шуфрич, нагадавши, що йому "було складно" визначитись, в якій місцевій раді працювати.

Він також нагадав, що депутати ВР Криму не отримують зарплату, тому його доходи будуть формуватися з платні міністра з надзвичайних ситуацій.

Шуфрич не став оцінювати роботу свого попередника на цій посаді Віктора Балоги, однак додав, що "в питанні Новобогданівки було втрачено два роки".

Міністр також розповів, що питання про його призначення обговорювалося ще три місяці тому під час формування уряду Януковича.

Під час брифінгу журналісти запитали Шуфрича, як він ставиться до позиції Януковича, який раніше заявляв, що "засуджує кучмізм". Шуфрич відповів:

"У 1998 році я був обраний депутатом. Я виступив як 30-річна людина, яка не побоялася сказати владі "ні". У 2002 році нам вдалося примусити те, що ви називаєте "кучмізмом" працювати на державу. І 2002-2004 роки, коли діяв уряд Януковича, ознаменувалися найвищими за роки незалежності темпами економічного росту".

Шуфрич додав, що збирається реформувати міністерство, а також завершити питання будівництва укриття над четвертим реактором на ЧАЕС.

Водночас Шуфрич не зміг відповісти на питання журналістів, який зараз в Києві радіаційний фон.

"Ви мене спіймали. Довідка з цієї інформації лежить у мене на столі (в залі засідань уряду)", - сказав Шуфрич, який проводив брифінг у прес-центрі кабміну, розташованому в сусідній кімнаті.

Намагаючись відповісти на це питання, він намагався назвати цифру в мілірентгенах, після чого журналісти зазначили, що фон в Києві визначається в мікрорентгенах. А показник радіаційного фону в мілірентгенах є ядерною катастрофою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування