Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник знайшов для Януковича в бюджеті "зайві" кошти

Середа, 13 грудня 2006, 15:58

Заяви уряду і членів коаліції про необхідність виділення додаткових коштів для врахування важливих соціальних витрат Бюджету-2007 безпідставні, оскільки необхідний ресурс для цього в бюджеті є.

Про це заявив екс-міністр фінансів, лідер партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник, додавши, що для цього необхідно правильно розподілити видатки держбюджету.

За його словами, за заявами уряду про відсутність коштів для підвищення зарплат і пенсій "стоїть не що інше, як небажання реагувати на проблеми тих, для кого бюджет призначений", повідомляє Ліга.

"Проблема не в додаткових коштах, а в розподілі бюджетних ресурсів", - підкреслив екс-міністр фінансів.

Пинзеник зазначив, що доходи загального фонду Держбюджету-2006 складають 96,6 млрд. грн., на наступний рік вони прийняті в розмірі 116,2 млрд. грн.

"Тобто, додатковий ресурс держбюджету склав майже 20 млрд. грн. Це на 20% більше затверджених доходів поточного року. Також, на 2 млрд. збільшено дефіцит загального фонду держбюджету, покриття якого також направляється на статті витрат", - пояснив він.

"Виникає питання - чому при збільшенні ресурсу бюджету на 20% затверджена цифра росту пенсій складає 7,9%, мінімальної зарплати - 12,5%", - запитав лідер ПРП.

У зв'язку з цим він підкреслив, що "наявного в уряду ресурсу досить, щоб не знижувати реальний розмір пенсій і зарплат".

"Здійснення такої бюджетної політики свідчить про неправильний розподіл ресурсу суспільства в бюджеті, в якому інтереси простих громадян не враховуються", - наголосив Пинзеник.

Він також відзначив, що для того, щоб зберегти на сьогоднішньому рівні зарплати, з бюджету необхідно виділити 4,5 млрд. грн.

"Для цього варто збільшити статті витрат на зарплату в бюджетній сфері (через механізм росту мінімальної зарплати), що, разом з тим, дасть ресурс пенсійному фонду для збільшення розміру пенсій", - сказав екс-міністр фінансів.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...