СЕКРЕТАРІАТ ПОПРОСИВ КАБМІН ПРИПИНИТИ СПЕКУЛЯЦІЇ

Середа, 13 грудня 2006, 17:18

Секретаріат президента вважає "неконструктивною та абсолютно політизованою "заяву Кабінету міністрів про ситуацію щодо державного бюджету.

"На жаль, уряд не прислухався до позиції президента України, громадськості та своїх політичних соратників. Замість того, щоб врахувати висловлені ними конструктивні пропозиції, Кабмін надав робочому процесу з удосконалення проекту бюджету політичного забарвлення", - йдеться у заяві секретаріату президента.

Секретаріат нагадує, що президент є гарантом Конституції і був зобов’язаний звернути увагу Кабміну на низку принципових моментів у соціальній частині бюджету, які прямо стосуються інтересів українського народу.

"Передусім, мова йшла про розрахунок прожиткового мінімуму та мінімального розміру заробітної плати. Неприпустимо, щоб 12 мільйонів українських пенсіонерів щомісяця недоотримували пенсійне забезпечення", вказує секретаріат.

"Я радив би всім відкласти емоції, "лихорадочні" оцінки теж залишити у себе вдома і знаходити компроміси щодо врегулювання цього питання у найближчі дні", – заявив президент.

"Моє вето стосувалося принципових питань – розміру мінімальних пенсій та зарплат. Такого у нашому бюджетному процесі ще не було", – наголошує Ющенко.

Секретаріат президента звертається до членів уряду – припинити "політичні спекуляції навколо бюджетного процесу і врахувати зауваження, які захищають інтереси українських громадян".

"Це не лише переконання президента, а й вимога українського суспільства – виконати обіцянки, дані у передвиборчих програмах партій тими політичними силами, які сьогодні саме й складають Кабмін", - йдеться у заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування