У Медведчука назвали Давидовича провокатором

Середа, 13 грудня 2006, 17:44

СДПУ(о) звинувачує ЦВК в політичній провокації й бездіяльності з питання підведення підсумків збору підписів на підтримку референдуму про членство України в НАТО і ЄЕП.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу СДПУ(о).

У повідомленні наголошується, що "чотири члени ЦВК перебувають у відпустці, тому склад комісії став недієздатним із причини відсутності необхідного за законом кворуму".

Таким чином, СДПУ(о) наголошує, що ЦВК "не може ухвалити рішення за підсумками збору підписів ініціативними групами за проведення всеукраїнського референдуму щодо членства України в НАТО й участі в ЄЕП".

Заступник голови СДПУ(о), секретар Кримського республіканського комітету Юхим ФІКС розцінює цей факт як політичну провокацію, яку "ЦВК здійснює протягом тривалого часу, виконуючи політичне замовлення".

"Сьогодні над ЦВК та її керівництвом висить рішення Печерського суду, й це рішення вона зобов`язана виконати: для цього люди повинні бути відкликані з відпустки, щоб мати можливість підбити підсумки", - вважає він.

За його словами, 16 грудня в Криму пройде референдум з визначення позиції про вступ до НАТО. "Якщо ЦВК не ухвалить рішення й не оголосить результати збору підписів за народною ініціативою, то такі акції пройдуть по всій Україні й вся Україна стане антинатовським плацдармом", - додав Фікс.

"Цього, напевно, добивається голова ЦВК. Він повинен ухвалити рішення, інакше проти нього піднімуться люди й буде порушено кримінальну справу в зв`язку з тими діями, які він проводить", - наголосив він.

Водночас в ЦВК підтвердили інформацію про те, що 4 члени комісії перебувають у відпустці й ще один планує піти у відпустку найближчим часом. "Проте, це не означає, що ЦВК бойкотує розгляд питання про підсумки збору підписів на підтримку проведення референдуму. Як і в інших організаціях, представники ЦВК працюють і мають законне право на відпустку", - сказав представник ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News