Вето є частиною плану з розпуску парламенту?

Четвер, 14 грудня 2006, 10:59

Координатор парламентської коаліції Раїса Богатирьова припускає, що ветування президентом закону про бюджет на 2007 рік – це частина плану президента разом з БЮТ з розпуску парламенту навесні.

Про це вона заявила під час брифінгу в четвер.

"Є інформація про те, що існує план щодо розпуску парламенту весною 2007 року", - заявила Богатирьова і додала: "Я застерігаю їх від цього".

За словами депутата, підставою для цього є те, що президент не використав 15 днів, які є у нього за законом для підписання бюджету, а одразу були розроблені секретаріатом пропозиції з його вдосконалення і президент наклав вето.

"Ви чудово розумієте, що стабільність у Києві – це національна стабільність, а хто сьогодні відіграє активну роль у дестабілізації ситуації по місту Києву – відповідь вам відома чудово", - зазначила Богатирьова.

На її думку, план полягає у тому, що "вони намагаються, як і в попередні роки, почати з Києва і розповсюдити цю акцію на всю територію України".

Водночас, зазначила Богатирьова, зараз немає юридичних підстав для розпуску парламенту, однак вона також додала, що "вони можуть виникнути".

Депутат переконана, що перевибори не змінять ситуацію: "Ситуація може змінитися внаслідок радикальної зміни політичних еліт, але перевибори навесні 2007 цього не дадуть".

Цього не станеться, за словами Богатирьової, через те, що рейтинг довіри до цих політичних сил "ви знаєте який, а тенденції такі, що він знижується у всіх".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування