Ющенко хоче з Януковичем діалогу, а не самознищення

Четвер, 14 грудня 2006, 11:19

Президент Віктор Ющенко закликає парламент і уряд, щоб наступний рік став роком діалогу, а не протистояння.

Про це він заявив на прес-конференції для ЗМІ.

"2006 рік я назвав би роком випробувань, бо у цей період велась робота по створенню нової політичної традиції, нація почала жити в рамках зміненої конституції. По друге, до влади прийшли різні політичні сили і треба було встановлювати їх діалог", - зазначив президент.

"Але головний висновок – Україна утвердилась в демократичному шляху", - наголосив Ющенко.

"Ми провели перші чесні вибори, за ці вибори нікому не соромно, ніхто не тикає пальцем, що влада водила за перст, за кого голосувати. Це свобода демократія, яка починається з права вибору людей. Як вони вибрали це вже інше питання..", - розширив свою думку Ющенко.

Водночас він відзначив, що з формування уряду і парламентської більшості почалося "розгортання політичної боротьби, реваншу, формування штучних проблем".

Ющенко наголосив, що порядок денний 2007 року має формуватись не з огляду на "протистояння, самознищення" гілок влади, а "спільної роботи президента, прем'єра і уряду".

"Я все робитиму, щоб політика, яка була традиційною останні роки - самознищення, взаємного невизнання - змінювалась на політику діалогу", - запевнив президент.

"На цьому шляху в нас непроста дорога, але це мусить стати основним політичним пріоритетом", - заявив він.

На початку виступу Ющенко зазначив, що можливо до Нового року вже не матиме широких зустрічей зі ЗМІ, а тому привітав їх з Новим роком і побажав, що новий рік був "благодатний щасливий рік, і щоб висока місія (журналіста) була виконана".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News